miercuri, 22 decembrie 2010

Si noi, Constanta!

Vineri 10 decembrie 2010, in Constanta, a avut loc prima Cafenea Interculturala, eveniment realizat de reprezentantii constanteni ai Scolii Tinerilor cu Initiativa Interculturala.


Intrunirea marii adunari generale a grupului STII s-a realizat la sediul Uniunii Democrate a Tatarilor Turco –Musulmani din Constanta.
Atmosfera creata de cantecele traditionale a format un ambient placut pentru tinerii apartinand diferitelor etnii veniti pentru a contribui la dezvoltarea diversitatii culturale, fapt ce a inlesnit momentele discutiilor viitoare despre avantajele si dezavantajele de a fi o minoritate etnica in Constanta.


Depasirea stereotipurilor sau teama de etichetare, pastrarea traditiilor si a limbi materne au completat tematica evenimentului, cafeneaua STII dand astfel opurtunitatea de colaborare intre tinerii apartinand diferitelor etnii constantene prin intocmirea de noi proiecte si deschiderea pentru noi membri.
(Ciprian Haralambie, Constanta)

Un comentariu:

ecaterina spunea...

Buna,
Am aflat recent de organizatia Dvs. As vrea sa aflu daca e posibil sa ma implic si eu in activitatea voastra. Lucru de voluntariat, scrierea proiectelor - orice numai sa fie activ :)
imi puteti sugera o adresa sau un nr. de telefon?
ma puteti contacta la adresa electronica ciorescuecaterina@yahoo.com

va multumesc,
cu respect,
Ecaterina